När en drömvinst, jackpotten i Lotto, vuxit sig riktigt stor stegras spänningen i detta klassiska svenska lotteri! Här ska vi gå igenom hur man tar del av Drömvinsten och Miljonregnet!

Spela på både Joker och Lotto så kan du vinna Drömvinsten

Om du är intresserad av att ha chans att vinna årets största vinst på Lotto ska du lämna in några kuponger när jackpotten för Drömvinsten nått en riktigt hög nivå. Då kan du pricka in en vinst som kan gå till historien och bli en av de största svenska spelvinsterna alla kategorier.

glad pensionär

För att spela Lotto med Drömvinsten gäller det att få sju rätt på Lotto och minst två rätt på tilläggsspelet Joker. Du behöver alltså delta i både Lotto och jokerdragningen samma omgång.

Att spela Joker är ett enkelt val du gör på din lottotalong. Det gäller oavsett om du spelar via ombud eller online på till exempel Svensk Spels egen sida.

När Drömvinsten faller ut vinner man 75 miljoner men potten ökar för varje vecka som ingen får alla rätt på Lotto samt två rätt på Joker. Drömvinsten kan faktiskt bli hur stor som helst! Det finns inget tak som det gör när det gäller många andra kända lotterier. Flera av de största svenska spelvinsterna genom alla tider är ett resultat av Drömvinsten, trots att det finns flera internationella lotterier med högre jackpottar rent teoretiskt än dem som Drömvinsten hittills har kommit upp i.

Pricka in en vinst som kan gå till historien

Eurojackpot är det enda lotteri där svenska vinnare vunnit mer än genom Drömvinsten på Lotto. Ser man till antalet svenska mångmiljonärer som dessa lotterier skapat ligger dock Lotto långt före Eurojackpot och alla andra lotterier. Hur följer man dragningen när man väl spelat på Lotto? Lottoraden är den bästa hemsidan för dig som vill rätta lotto på nätet och vara med i lottodragningar från Svenska Spel.

Hur många gånger någon vinner Drömvinsten under ett år är omöjligt att förutse. År 2017 och 2009 hände det inte en enda gång. 2010 däremot föll Drömvinsten ut hela sju gånger. Det kan vara stor skillnad med andra ord. Sannolikheten att få sju rätt på Lotto och två rätt eller mer på Joker är 1:337 915 578. Att Drömvinsten ändå faller ut då och då, trots att det är så liten chans, beror såklart på att Lotto är ett så populärt spel.

Det kan komma in över fem miljoner lottokuponger under en enda vecka. Drömvinsten har fallit ut omkring 80 gånger sedan spelformen infördes 2005.

Miljonregnet startar när någon vinner Drömvinsten

När någon vinner Drömvinsten på Lotto aktiveras en annan funktion i detta populära lotteri. Nämligen Miljonregnet. Miljonregnet gör så att flera har chans att bli miljonärer när någon annan prickat in den högsta vinsten.

Under Miljonregnet räcker det att ha sex rätt på Lotto och ett rätt på Joker för att vinna en miljon kronor. Även du som fått sju rätt på under lottodragningen men inte fått rätt på Joker får din vinst uppräknad till helt nya nivåer under Miljonregnet.

Sifferlotterier som Lotto brukar vara väldigt enkla. Vi tycker det är kul att Lotto, med hjälp funktionerna Drömvinsten och Miljonregnet, lagt till en extra nivå. Utan att det för den skull är svårare att delta i spelet. Lotto har blivit ett mer händelserikt och spännande spel i och med detta.

Man vet i förväg när en jackpot är extra stor och det finns en chans till en rekordvinst men det finns alltså ingen garanti för att den kommer att falla ut. Det här skapar extra intresse kring spelet och det blir verkligen en stor händelse när någon vinner Drömvinsten och på köpet gör ännu fler lottospelare till miljonärer tack vare Miljonregnet. Detta har hjälpt Svenska Spel att skapa extra stort intresse kring den här spelformen.

Det är alltså inte så att Svenska Spel går back när någon vinner otroliga belopp på Lotto utan vinstens storlek står i relation till hur mycket det spelats för. Man kan säga att det är ett upplägg som alla vinner på!

Det är väldigt stor skillnad på att ha sex rätt plus ett jokernummer en helt vanlig lottovecka och på att ha det när det drar ihop sig till drömvinst. I normala fall kan den vinsten ge omkring 30 000 kronor om det är runt 30 vinnare, vilket är ganska normalt. När Drömvinsten faller ut kommer alla dessa vinnare att få sin vinst höjd med otroliga 970 000 kronor, bara för att en annan vinnare vunnit Drömvinsten.

Den som under samma omgång har sju rätt på Lotto men inget rätt på Joker får samma tillskott till sin vinst som alla som hade sex rätt och ett rätt på Joker. Miljonregnet lever verkligen upp till sitt namn, menar vi. Du hittar alla Joker resultat och jokernummer på Lottoradens hemsida. Det är nästan lika spännande att rätta sin rad där som att följa dragningen live.

Historiska Drömvinster och Miljonregn

Detta är en spelform där de högsta vinsterna ligger på nivåer som går utöver vad människor vanligen drömmer om. Drömvinsten kan räcka för att göra en hel familj ekonomiskt oberoende i flera generationer. Här är de fem största lottovinsterna genom tiderna:

  1. En vinnare i Norrköping vann 237 697 528 kr 20 april 2013
  2. En vinnare i Helsingborg vann 214 595 981 kr 27 mars 2010
  3. En vinnare i Partille vann 208 358 982 kr 2 maj 2018
  4. En vinnare i Farsta vann 187 776 430 kr 16 augusti 2014
  5. En vinnare i Stockholm vann 159 838 152 kr 4 juli 2015

22 kronor blev 208 miljoner

Vissa vinnare av Drömvinsten går ut i media och berättar om händelsen. Andra väljer att förbli anonyma. Det vi vet om rekordvinnaren i Norrköping är att det handlar om en man i 50-årsåldern som hade spelat Lotto för en hundralapp hos spelbutiken Skarphagens Spel och Tobak i Norrköping. Det första han tänkte på att köpa var, enligt en intervju i Aftonbladet, en fotbollsresa.

Att säga upp sig från jobbet var det inte tal om. Ungefär så brukar det låta i intervjuer med svenska storvinnare.

Vinnaren i Partille som vann 208 358 982 var en kvinna som hade spelar för 22 kronor och även den vinsten kom att bli omskriven i media. Kolla till exempel in den här artikeln: ”22 kronor blev 208 miljoner” från Aftonbladet.

Hur många som får ta del av Miljonregnet i samband med att en Drömvinnare koras varierar men det kan handla om uppemot 50 vinnare i extrema fall!

Kan man påverka sina chanser att vinna Drömvinsten?

Både Lotto och Joker är rena turspel. Det innebär att det enbart är slumpen som avgör vilka nummer som kommer att dras i varje dragning. Det finns heller inget sätt att räkna ut hur stor chans det är att ett visst nummer kommer att komma. Hur ofta numren dragits tidigare spelar ingen roll för kommande dragning.

Om någon försöker sälja ett lottosystem som påstås ge högre chans att vinna baserat på “heta” och “kalla” nummer är det troligen fråga om rent lurendrejeri.

Spela på både Joker och Lotto

Det enda du kan göra för att öka dina chanser att vinna Drömvinsten eller få ta del av Miljonregnet är att spela mer. Och alltid komma ihåg att spela på både Joker och Lotto, eftersom det krävs för att du ska kunna vinna Drömvinsten.

Miljonregnet och Drömvinsten gör det roligare att spela

Även om chansen att vinna Drömvinsten tyvärr är minimal är Drömvinsten och Miljonregnet två finesser som gör det roligare att spela Lotto. Om du lämnat in en rad är drömmen om storvinsten högaktuell och något som kanske muntrar upp dig lite varje gång du tänker tanken. På så vis kan du vara en vinnare på Lotto även när du förlorar, enligt vårt sätt att se på saken.

Inga fler artiklar