Spelåret 2017 kommer på många sätt gå till historien. Under året har det släppts otroligt många högkvalitativa spel, både till datorer och konsoler. Vi har tagit en titt på det spel som har vunnit titeln ”årets bästa spel” på The Game Awards, den svenskproducerade uppstickaren som väckt uppmärksamhet även utanför spelvärlden. Det finns många spel som förtjänar omnämnanden och variationen är stor bland olika topplistor på nätet. Dock finns det ett par spel som återkommer och i synnerhet ett spel, som i princip känns oslagbar som vinnare.

Legend of Zelda: Breath of the wild

Att kora årets bästa spel är inte helt lätt när det har släppts så många bra, men ser man sig om i olika topplistor så finns det ett spel som verkar dominera förstaplatsen. The Legend of Zelda: Breath of the wild sägs, av många vara det bästa spelet någonsin i serien. Nintendo fortsätter att skapa en magi som är svår att toppa. När man tror att de nått sin peak, slår de åter igen ner som en bomb på spelmarknaden. Zelda-spelen väcker inte bara nostalgi hos oss som vuxit upp med spelserien, utan bjuder även på sann spelglädje i sin renaste form.

Ett annat spel att se närmare på

Den svenskproducerade ”Wolfenstein 2” är ett av årets mest omdebatterade spel, mycket på grund av att spelets tema är att bekämpa nazister i USA. Detta har ansetts som kränkande mot amerikaner med högerextremistiska åsikter. Trots detta har Wolfenstein 2 lyckats kamma hem pris för årets bästa actionspel och det är inte svårt att förstå varför, spelet har en galen blandning av allt.

Wolfenstein 2 är ett shooter-spel i första hand men det sticker ut på ett rent underhållande sätt. Vapnen och handlingen känns ibland så överdriven att det balanserar på en linje mellan galet och genialiskt. Machine Games gör dock detta så bra, att det genialiska väger över ordentligt. De lyckas hålla intresset uppe hela vägen.

Håller du med?

Oavsett om man föredrar Nintendos nostalgiska spelvärld eller mer hårdkokta actionspel så har 2017 bjudit på något för alla smaker. Det finns många spel som förtjänar en plats bland de bästa tv- och datorspelen 2017 och du har säkert dina favoriter. Håller du med om att The legend of Zelda: Breath of the wild är årets bästa spel eller föredrar du möjligtvis något indie-spel, som till exempel Cuphead? Håller du kanske med den amerikanska extremhögern i att Wolfenstein 2 är kränkande, eller är nazister bara en väldigt tacksam fiende i spel- och tv-branschen?

Vänner som spelar

Vilka spel kommer nästa år?

Vilka spel som kommer nästa år vet vi inte med säkerhet men ett spel som vi i alla fall hoppas kommer är spelet som många väntar på och som blivit försenat både en och två gånger. Vi pratar om Zoombie-spelet The Walking Dead från Overkill och Starbreeze.

Inga fler artiklar