Under 2018 släpper Netflix ett helt gäng lovande serier. Streamingtjänsten fortsätter med nya säsonger av populära serier som ”Stranger Things”, ”Orange is the New Black”, ”House of Cards” och ”Mindhunter”. Utöver dessa kommer man även att visa ett stort antal nya serier. Till de mest lovande hör en västernserie av bröderna Cohen, en komediserie med Emma Stone och Jonah Hill samt ett sci-fi-drama med Joel Kinnaman. Kort sagt så bjuder utbudet på något för alla smaker, här går vi igenom några av de mest efterlängtade godbitarna.

Serier för dig som gillar action

En av de Netflix-serier som väckt stora förväntningar är” The ballad of Buster Scruggs”. Efter klassiker som ”Fargo” och ”True Grit” har Bröderna Cohen valt att skapa en western-antologi i sex delar. För närvarande kan vi inte säga så mycket om handlingen, men huvudrollen spelas av Tim Blake Nelson. En annan serie som utlovar spänning är ”Date Announcement”. Produktionen som har Joel Kinnaman i huvudrollen utspelas 300 år in i framtiden och är Netflix dyraste produktion någonsin. Kinnaman spelar den före detta elitsoldaten Takeshi Kovacs som måste lösa ett mord. De som gillar kombinationen action och historia kan se fram emot miniserien ”Troy: Fall of a City”, serien har producerats i samarbete med BBC och handlar om kriget om Troja.

Netflix-produktioner för dig som föredrar kärlek och humor

Netflix släpper även en hel del nya serier som passar alla som gillar kärlek och humor. Matt Groening, ”The Simpsons” skapare kommer tillbaka med en alldeles egen Netflixserie. Denna tecknade pärla heter ”Disenchantment” och utspelas på medeltiden. Serien handlar om den alkoholiserad prinsessan Bean, alven Elfo och demonen Luci. En annan populär produktion som fått oss att skratta är ”The Ranch”, den fortsätter under 2018 trots att Netflix sparkar skådespelaren Danny Masterson på grund av våldtäksanklagelser.

En av de serier med en lite djupare botten som många ser framemot är den mörka komedin ”Maniac”. Det är en amerikansk re-make på en norsk serie. Jonah Hill och Emma Stone spelar två patienter på ett mentalsjukhus som lever i en drömvärld. Serien regisseras av Cary Fukunaga som ligger bakom hyllade ”True Detective”.

Ett spännande år med internationella produktioner

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Netflix fortsätter att spotta ur sig lovande serier i ett rasande tempo. Den Meetoo-rörelse som startades under 2017 har lett till att en del serier stuvar om i rollistan, ännu så länge har dock ingen av nyproduktionerna skakats om på grund av skandaler. En spännande trend är att streamingtjänsten fortsätter att producerar serier med samarbetspartners utanför Hollywood. Man kommer att visa allt från ett sydkoreanskt zoombieäventyr till en tysk hårdkokt polisserie och ett franskproducerat sci-fi-drama om matchmaking.

Inga fler artiklar