Polly Zoo
Ny smakSegheten var perfekt
Banan godare än Zoo-smakenSmakar det ens Zoo?
68%En besvikelse
Liknar Zoo's original-smak40%
Polly-känsla80%
Prisvärt60%
Design90%
Läsarbetyg 4 Röster
75%

Kommer du ihåg tablett-asken med Zoo du fick av din Mormor när du var en kid? Zoo har visserligen funnits kvar som tablettask och på senare år även i form av godispåse och i lösviktdiskarna, men av någon anledning brukar det inte bli förstavalet bland godisar för oss som blivit lite äldre. För oss brukar det istället bli en påse Polly (den blåa med både ljus och mörk ”choklad”). Denna original-påse har fått en hel del kompisar i form av Polly Röd, Polly Rocks för lakritsälskaren (heter numera Polly Kick), Polly bilar för den som gillar Ahlgrens klassiker och en påse för hipsters som gillar puffar och havssalt. Och en med mint-smak…osv. Nu har turen alltså kommit till oss som gillar retro och minns våra tablettaskar. Låt oss presentera Polly Zoo in i Polly-familjen!

Smak av ”Zoo”, banan och choklad

Polly Zoo har, likt flera av godistillverkaren Cloettas senare Polly-påsar, tre olika smaker som denna gång består av Zoo, banan och den vanliga ljusa choklad-pollyn.

Vi var verkligen nyfikna och kunde knappt komma hem innan vi var tvungna att slita upp påsen. Våra förväntningar var på topp, men och vad besvikna vi blev när vi stoppade första zoo-pollyn i våra munnar. Det smakade inte ens Zoo utan som någon söt och klibbig kemikalie. Inte ok!

Näst på tur stod banan-pollyn som och är en ny smak. Efter att förväntningarna hade skruvats ned något visade det sig vara den faktiskt var ganska god och vinnaren av påsens tre smaker. Den kan beskrivas som traditionell godisbanan-smak (tänk skum-bananer fast i glasyrform).

Den tredje och sista smaken var den den vanliga ljusa choklad-pollyn. Inga överraskningar här inte, utan levererade som vanligt.

För säkerhets skull var vi även tvungna att göra ”Polly-testet”, det vill säga stoppa in alla tre smaker på en och samma gång. Tyvärr föll inte det heller sig så väl ut. Blev lite för mycket smaker och sötma för våra munnar.

Var man köper Polly Zoo och så mycket kostar den

Nya Polly Zoo har precis lanserats och sälj ännu inte i vanliga livsmedelsbutiker. I stället får du bege dig till en Hemmakväll-butik som är de enda som tillhandahåller Polly Zoo inledningsvis. Priset är 23 kr för en påse som innehåller 100 gram. 230 kr kilot är även i dyraste laget då det inte är lyxchoklad vi köper men priset är smart satt och kommer nog inte avskräcka alla som är nyfikna på att prova nya Polly Zoo. Vecka 7 släpps den i vanliga butiker, förhoppningsvis då även till ett lägre pris, alternativt fler pollys för samma peng.

Polly Zoo, en liten besvikelse

Segheten var perfekt i linje med vad man kan förvänta sig av en Polly-påse, men den nya Zoo-smaken var minst sagt en liten besvikelse även om banan-smaken räddade det hela. Vi kan tyvärr inte rekommendera denna påse utan föreslår att du istället väljer en påse med Polly Kick som en alternativ till den röda eller blåa påsen.

Inga fler artiklar