Google Wifi
90%Pålitlig wifi-lösning
Räckvidd90%
Design95%
Användarvänlighet85%
Pris90%
Läsarbetyg 3 Röster
82%

När man surfar hemma vill man ha wifi som är pålitligt, snabbt, och som täcker hela huset, vilket inte alltid är fallet. För att lösa detta kan man installera ett routersystem med en eller flera basstationer som tar emot wifi-signaler och skickar den vidare till de skrymslen och vrår som annars inte har täckning. Google Wifi är ett sådant system. Din router skickar data till två eller flera dosor (basstationer) som i sin tur pratar med varandra, och skickar data trådlöst mellan sig.

Prisvärt Wifi i hela huset

Beroende på hur stort behov du har kan du välja antal dosor att placera ut. Dosorna skickar sedan data vidare mellan varandra, och sprider på så sätt ditt wifi till hela huset, eller de delar där du har placerat dosor. Detta kallas för ett mesh-nätverk, vilket alltså är ett nätverk där alla dosor ”pratar” med varandra.

Med hjälp av den tillhörande appen kan du sedan se hur nätverket fungerar, och göra egna inställningar. Dosorna har tyvärr ingen funktion för att sätta dem på väggen, men de är diskreta och lättplacerade, så de stör inte för mycket. De är i själva verket riktigt snygga! Med appen styr du sedan enkelt ditt nätverk.

Enkel att installera

Du behöver inte alls vara tekniskt kunnig för att installera nätverket, du placerar bara ut dosorna, och appen vägleder dig igenom resten. Alla inställningar sker i Googles egen app för Google Wifi, här kan du läsa hur du konfigurerar Google Wifi. Installationen är väldigt enkel, och appen hjälper dig när du ska placera ut dina basstationer (eller dosor). Du kopplar in den första dosan med en sladd, och övriga dosor tar sedan emot och skickar data trådlöst mellan varandra.

Du kan också skapa ett gästnätverk. Du ger gästnätverket ett eget namn, och kan sedan styra så att det bara får tillgång till internet, och inte till andra enheter i ditt hem. Du kan också välja att prioritera enheter i appen, så de är garanterade kapacitet om du använder nätverket till något som kräver mycket kapacitet just då, till exempel ett videosamtal.

Nätverk i hela huset med Google Wifi

Med Google Wifi får du så mycket wifi som du behöver. Genom att placera ut så många dosor som krävs för att du ska få den kapacitet du behöver kan du själv styra täckningen i ditt hem. Wifi-paketet är lätt att installera, även utan tekniska kunskaper, och du kan övervaka och styra ditt nätverk och kapaciteten till dina anslutna enheter enkelt via appen. Viktiga enheter kan ges högre prioritet, och om du vill att till exempel barnens enheter ska få mindre kapacitet går detta också att styra.

Iphone i handen

Inga fler artiklar