Att spela spel och läsa böcker tillsammans med ditt barn kan ge er många fina stunder. Ni kan sätta er tillsammans på ett riktigt mysigt ställe och bara umgås genom att läsa en bok. Ett tips är att verkligen göra lässtunden till något fint genom att ha mysiga kläder och kanske bädda ner er under en filt. Till ditt barn kan du på Kids Brand Store beställa mysiga kläder. Kids Brand Store är en stor nätbutik som har massor med kläder för barn. Du kan med fördel beställa andra kläder som barnet behöver samtidigt som du köper myskläderna. Sätt er ner tillsammans och gå igenom sortimentet på Kids Brand Store, det kan också bli en mysig stund.

Läs för ditt barn

Det är viktigt för både dig och ditt barn att ni får tid tillsammans. Det ligger oftast på dig som vuxen att prioritera och planera in tid med ditt barn. Många tror att det behöver vara en lång stund varje gång och därmed blir det inte av. Men att läsa 15-30 minuter är fullt tillräckligt för att både du och barnet ska bli nöjda. Ett tips är att sitta nära så att barnet får möjlighet att tanka på sig närhet av dig. Anpassa böckerna efter barnets ålder. Att läsa högt för barnet utvecklar även deras ordförråd.

Boka in en spelkväll med familjen

Ett tips för att få till tid tillsammans är att boka in en spelkväll en gång i veckan där alla i familjen är med. Det är en bra idé om alla mobiltelefonerna läggs bort. Alla blir då mer tvingande att vara närvarande i det som pågår här och nu. Brädspel är faktiskt väldigt bra att göra tillsammans. Det passar oftast alla, oavsett tycke och smak. En spelkväll brukar vara uppskattad av barnen, även om de kan göra vissa protester innan. Nyckeln är att få in spelkvällen regelbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *