non_0jlOXew

Starbreeze släppte sent på söndagskvällen en efterlängtad trailer för det så många gånger tidigare uppskjutna spelet The Walking Dead. Spelet är ett kommande så kallat first-person shooter och utvecklas av Overkill som ägs av det svenska spelföretag Starbreeze.

Trailern visar Aidan som är en av de 4 spelbara karaktärer som får slåss för sina liv i denna post-apokalistiska värld fylld av zoombies.

Själva storyn bygger på Robert Kirkmans tecknade serier som även den mycket populära TV-serien The Walking Dead har hämtat inspiration ifrån.

Spelet Overkills The Walking Dead är ett 4-player co-op multiplayer FPS actionspel som utspelar sig i Washington DC (vita huset syns i trailern). Tillsammans med 3 andra spelare gäller det med strategi och uthållighet lyckas med olika uppdrag, säkra förnödigheter och överlevande för att tillsamans stärka baslägret mot hotet från både levande och döda, med alla till stånds möjliga medel.

Varje spelbar karaktär kommer ha egna förmågor och skills, spelstilar och bakgrundshistorier. Nu delar dem alla ett gemensamt mål där överlevnad och lagarbete är av yttersta vikt. Ibland gäller det att smyga och ta ut fiender eller zoombies tyst och ibland gäller det att peppra på för fullt med diverse vapen. Det gäller att ofta improvisera och man ska inte ta något för givet i detta spel, en drös med mängder av zoombies kan alltid finnas runt nästa hörn.

Spelet Overkills The Walking Dead väntas enligt trailern att släppas hösten 2018 och beräknas komma till Playstation 4, Xbox One, Windows/PC.

Att döma av kommentarerna på Youtube-trailern så verkar folk lyriska och många verkar ha tappat hakan över hur snyggt spelet är och folk skriver saker som ”Shut up and take my money”, ”Can’t wait” och liknande. Vi kan bara hålla med, spelet ser mycket lovande ut!

För mer info om spelet rekommenderas spelets officiella sajt: overkillsthewalkingdead.com

Inga fler artiklar