Ett roligt kortspel som blivit mycket populärt bland barn i lågstadieåldern är Exploding Kittens. Kortspelet innehåller roliga bilder med galna katter som kräks regnbågar, ser ut som tacos, eller exploderar. Det är de exploderande katterna man ska undvika. Dessa katter gömmer sig i kortleken och kan när som helst dyka upp när man drar ett kort från kortleken och har man då inte ett desarmeringskort på handen är man ute ur leken.

Ta med kortspel på resan

Exploding Kittens är bara en kortlek som kommer i en liten ask. Det enda som kanske är opraktiskt är om barnen ska spela medan de samtidigt äter. Ett tips är då enkla mellanmål för barn från Wasa i form av fyllda sandwiches som är enkla att ta med i t.ex. [bilen: https://www.expressen.se/mama/barn-baby/resa-med-barn/14-lekar-till-semesterns-bilresor-som-ar-roliga-for-hela-familjen/ ], båten eller upp till fjällen. Den praktiska utsidan av knäckebröd möjliggör kortspel samtidigt som barnen blir mätta och glada. Det finns flera olika smaker på Wasa Sandwiches, som t.ex. pizza och tacos men många barn brukar också gilla den milda varianten chives med gräslök. Förutom att knäckebrödet är relativt kladdfritt har Wasa Sandwich också en praktisk ytterförpackning som går att skala av allteftersom man äter sandwichen.

Det tar någon spelomgång att lära sig regler och taktik med tanke på specialkort som gör att man kan se in i framtiden, stjäla kort från andra spelare och klara sig från att dra ett eller flera kort från högen, men när man lärt sig är det ett riktigt roligt spel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *