Det är inte alls ovanligt att älskade bokkaraktärer känns som vänner. Kanske har du själv eller barnet i ditt liv fastnat för en särskild karaktär, som får följa med i nästan alla aspekter av vardagen? Det här är ju också den stora tjusningen med böcker, de suddar ut gränserna mellan fantasi och verklighet. I och med detta öppnar de också dörrarna till nya världar. När man älskar en sagofigur vill man oftast omges av den. Fantastiskt nog kan man just bli omgiven av favoritfiguren. Det finns nämligen mängder av barnrumstapeter med kända sagofigurer som motiv – inspireras av följande exempel!

Barnrumstapeter med Bamse

Bamse och hans vänner är klassiska karaktärer som generation efter generation tar till sitt hjärta. Det finns många olika Bamse-tapeter att välja på. Fördelen med att välja en sådan är att du får en tapet sovrum får glada färgklickar av. Bamse-världen består, som välbekant, av lättsmälta grundfärger. Det är bland annat mycket rött, blått, gult och grönt i vackra kombinationer. Bäst av allt är att Bamse och hans vänner finns med på tapeterna!

Barntapeter med Mumin

Muminböckerna ger barnet många fina budskap, samtidigt som världen kring Mumin är underbar. Det är inte alls konstigt att gammal som ung vill förlora sig i den. Genom att läsa för barnet kan hen få med sig visdomar för livet, som i fallet med böckerna om Mumintrollen. Mumintapeterna präglas av det som gör böckerna så vackra: motiv i milda färger och bestående av de vita trollen i naturmiljöer. Eftersom tapeterna trots de lekfulla motiven är stillsamma passar de bra som tapeter i sovrummet.

Barnrumstapeter med Nalle Puh

Nalle Puh är ytterligare ett exempel på en sagofigur som aldrig går ur tiden. Han bor i Sjumilaskogen tillsammans med sina vänner. De olika karaktärerna har starka, tjusiga färger. Som exempel utgörs Puh-björnen av färgerna gul och röd. Men lystern balanseras väl tack vare att milda pasteller, såsom himmelsblå, vävs in i helheten. Om du ska tapetsera barnrummet med rikligt illustrerade barntapeter kan det vara bra att tänka på helheten. Hur väl balanseras färgerna i själva motiven och i resten av rummet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *