Forskningen har visat att det finns en rad fördelar med att läsa för en bebis som ligger i magen. En bebis kan nämligen höra och fånga upp ljud från yttervärlden under tredje trimestern. Forskningen visar att bebisen kan komma ihåg både rösten och ordens ljud. Bebisens hjärtrytm kan också bli lugnare när bebisen blir läst för i magen. Om du går runt och längtar efter att ha en bebis i magen att läsa för, men inte kan bli gravid på egen hand ska du kika in på nordicivf.se som erbjuder IVF. Med en IVF-behandling har du större chanser att bli gravid om du inte kan bli det på naturlig väg.

IVF-behandling

Allt börjar med en fertilitetsutredning för att lättare kunna göra upp en bra behandlingsplan. Under utredningen försöker orsaken till barnlösheten fastställas. Orsaken kan antingen ligga hos kvinnan eller mannen, men det kan även vara så att orsaken inte går att fastslå. Vid en IVF-behandling stimuleras kvinnan med hormoner, vilket ska göra att fler ägg mognar. Detta pågår 10-14 dagar innan äggen tas ut. Äggen befruktas i ett laboratorium för att sedan föras in i kvinnan igen. Förhoppningsvis blir hon gravid.

Hitta bra böcker till bebisen

Att läsa böcker som innehåller rim och ramsor är perfekt för den lille krabaten i magen. Den senaste tiden har utgivning av barnböcker ökat vilket gör att det finns ett stort utbud av olika barnböcker på marknaden. Det viktiga när du ska läsa för din bebis i magen är att fokusera på sättet som du läser på. Det är rytmen i din läsning som barnet lyssnar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *