På sommaren sker mycket lek i trädgården. Förutom att trädgården kan användas för lek kan barnet lägga sig tillrätta i exempelvis hängmattan och läsa en bok. Är barnet intresserad av växter, blommor och odling finns det många bra böcker ni kan läsa. Därför ska du se till att ta tillvara på den trädgård ni har och göra den ännu mer magisk för barnens skull. I följande text kan du läsa mer om det.

Blommor

Blommor är vackra att se på och bidrar med en härlig doft i trädgården. Därför ska du satsa på att skapa vackra rabatter med blommor i trädgården. Vill ni odla dem från början kan du köpa hem blomfröer och sätta dem i jorden. Det finns många olika varianter av blomfröer att välja bland. Det finns till exempel solrosfrön, blåklint, vallmo, ängsblandning, lejongap, stockros och sommarmalva. Det är extra roligt för barnen om de får vara med och sätta fröna och se hur de därefter får skott och så småningom blir till vackra blommor.

När du har fått hem de blommor du vill ha i trädgården kan du sätta dem direkt i jorden. För att fröerna ska växa ska du tänka på att ge dem tillräckligt med vatten. Men de ska inte heller ha för mycket och du kan läsa på om olika blomsorter för att ta reda på hur mycket vatten de behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *