Det finns många museum som barn verkligen älskar att besöka. Genom att gå på museum får ni lära er nya saker tillsammans.

Museum för barn

Om du ska gå på museum med barn ska du satsa på kunskapsinrättningar som passar barnets personlighet. Så kommer dit barn att gilla museum. Det finns många intressanta museum att välja mellan, som Vasamuseet, Skansen, Jamtli (Östersund) och Medeltidsmuseet. Barn föredrar visuella museum: många saker som gärna rör på sig. Idag investerar många museum i digital teknik som ger än mer upplevelse.

Lagom mycket och lagom längre

För att ett besök på ett museum ska ge mersmak för ett barn eller en tonåring får det inte vara för långt. Om ni går till ett stort museum, som British museum i London, så är det bättre att vara där en timme och sedan gå, än att vara där tre-fyra timmar och ditt barn har fått nog. Om du märker att dina barn börjar ledsna, även efter bara 30 minuter, så är det faktiskt bättre att gå än att tvinga dem att stanna kvar. Man behöver inte heller se allt och läsa på alla skyltar. Låt barnen gå runt och titta på det som de tycker är intressant, så kan du lättare skapa ett intresse för att gå på museum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *