Att samlas tillsammans i soffan för vila eller umgänge är ofta uppskattat. För en stund i lugn och ro är det lika härligt att krypa upp i en fåtölj. Oavsett om möblerna står hemma i vardagsrummet, på ett bibliotek eller kontor, så kan det vara uppskattat med variation. Ett enkelt sätt att åstadkomma detta är att byta tyg på möblerna. Många härliga tyger från Bemz finns att välja mellan, alla anpassade för möbler från IKEA.

Dela fantasi och kreativitet

Att läsa och spela tillsammans kan ge både glädje, fantasi och kunskap. Soffan är en viktig plats för detta då den bjuder in till en mysig stund. Böckernas värld stimulerar fantasi och kreativitet, två förmågor som både barn och vuxna behöver för att må bra. Det är bra att komma ihåg att läsning utvecklar barns språk och kunskaper om nya ämnen. För strategiskt tänkande och tävlingsanda är spel ett spännande sätt att umgås på. Även pussel låter hjärnan jobba för att hitta mönster.

En stund för vila och närhet

Både barn och vuxna mår bra av fritid och vila. De vanligaste platserna för vila är just soffor och sängar. Genom att göra dem inbjudande och bekväma kan en saga leda till sömn, om så bara för en stund. Med mjuka tyger mot kinden är det lätt att drömma sig bort och ladda energi för nästa aktivitet.

Vackra tyger för svenska möbler

Sveriges kanske mest populära soffor, fåtöljer och sängar kan ibland behöva piffas till. Bemz är företaget som specialiserat sig på att erbjuda många spännande alternativ i form av textilier och överdrag till dessa möbler. Genom att ändra tyg på möbler kan de få ett helt nytt uttryck, samtidigt som de ser ut att vara nyköpta. Det är ett enkelt sätt att ändra inredning utan att köpa nya. Byte av tyg leder även till hållbar konsumtion då möbler inte slängs till förmån för nyköpta.

Tyg för lugn och glädje

Vilket tyg som önskas på möblerna beror helt på miljön de ska stå i och vilka känslor de framkallar. Neutrala färger och enfärgat skapar lugn. Starka färger och mönster bidrar ofta till glädje och energi. Mönster kan vara svåra att passa in i en miljö som i övrigt är ganska stökig. Ibland är det dock uppskattat att blanda allt man tycker om för en personlig inredning. Det går även att byta ut tyget på enskilda kuddar eller armstöd som behöver bytas ut på grund av slitage eller skyddas från smuts. Oavsett vad som önskas av möblerna kan ett nytt tyg uträtta underverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *