För barnen betyder det ofta mycket att dela en stund tillsammans. Oavsett var ni är kan det vara härligt att skapa en vacker miljö i rummet. Med hjälp av barntavlor kan väggarna göras extra fina. De kan ges bort som present eller så kan barnet själv få vara med och välja.

Låt fantasin flöda

Det fantastiska med böcker är att de tillåter den egna fantasin att blomstra. Spel stimulerar strategiskt tänkande, tävlingsanda och spänning. Barn funderar mycket kring både text och bild. Därför är det bra att omge sig med barntavlor som ger glädje, skapar känslor eller bidrar med kunskap. Oavsett vad ni gör tillsammans och var ni är kommer det ge glädje.

Välj barntavlor som passar

Vid val av barntavlor finns det mycket att välja mellan. Bilder uppfattas olika av barn och det är därför trevligt med variation. En barntavla kan skapa en viss stämning, vara en källa till kunskap, visa upp en personlig stil och stimulera den egna fantasin. Även om vi som vuxna gärna väljer är det bra att komma ihåg att barntavlor finns för barnens skull. Det finns olika kategorier av tavlor, vilket gör det lättare att hitta rätt. Ofta delas barntavlor in efter ålder, men det finns olika tecknade och fotografiska bilder, samt textade eller fantasifulla. Som en del av inredningen kan även färgen ha betydelse.

Barnböcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *