Att ha små barn innebär att en hel del el går åt. Dels är det tvätt- och diskmaskinen som står och går hela tiden, och dels är det tv:n med tecknad film som rullar och surfplattan som laddas. Nu när elkostnaderna varit så höga under vintern är det därför många småbarnsföräldrar som ser sig om efter lösningar som kan minska den höga elförbrukningen. I den här texten följer därför två tips.

Skaffa Tibber

För att man ska kunna minska sin elförbrukning är nyckeln att veta vart elen faktiskt går. Det är ju ingen idé att dra ned värmen eller sluta se på tv om det faktiskt inte är de sakerna som drar mest el. Genom att surfa in på Tibber.com/se/ tar du första steget mot att få bättre koll på hur din el används. Tibber är nämligen ett elbolag vars högsta strävan är att sälja mindre el. Tecknar du ett elavtal på Tibber får du också en smart app som tydligt visar dig var elen tar vägen. Du kan då på ett enklare sätt lägga om dina vanor så att elen blir billigare, till exempel genom att tvätta när elpriset är som lägst. Det är nämligen enklare att lägga om sina vanor om man får svart på vitt vad man kan påverka. Det första du bör göra när du vill minska din elförbrukning är alltså att besöka Tibber.com/se/ och undersöka vad de kan göra för dig.

Läs och lek mer

Det här är ju trots allt en sida om leksaker och barnböcker, något som inte kunde vara mer passande. Genom att byta ut den vanliga underhållningen mot mysiga läs- och lekstunder kan du faktiskt minska elförbrukningen ordentligt. Många barn idag underhålls av surfplattor, något som visat sig vara mindre bra. I Norge rekommenderar man faktiskt till och med att barn under två år inte ska använda sig av sådana. Att läsa och leka däremot är främjande för utvecklingen. Det är med andra ord dags att damma av böckerna i bokhyllan och kanske till och med köpa några nya. Detsamma gäller leksakerna i leksakslådan. Använder du Tibber som motivation blir det dessutom ännu enklare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *